Crémant de Bourgogne
Crémant de Bourgogne
Crémant de Bourgogne
Crémant de Bourgogne
Crémant de Bourgogne

Vitteaut Alberti

Crémant de Bourgogne

€ 19,20

Crémant de Bourgogne

Producent
Vitteaut Alberti
Soort wijn
Mousserend
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 19,20

In Rully, een klein, pittoresk dorp in de Côte Chalonnaise, ligt het familiebedrijf Vitteaut Alberti. Al sinds 1951 worden hier elegant mousserende wijnen gemaakt zoals deze Crémant de Bourgogne. Deze feestelijke wijn is een blanc des blancs, oftewel deze mousserende wijn wordt uitsluitend van Chardonnay druiven gemaakt. 

Bij Vitteaut Alberti worden deze druiven van oudsher met de hand geoogst. Vervolgens is deze wijn gemaakt volgens de klassieke methode traditionelle, dezelfde wijze waarop Champagne wordt gemaakt. Dit betekent dat de druiven meteen na de oogst zijn geperst en vergist in kleine vaten van Frans eikenhout. Na een korte rijping op de uitgegiste gistcellen is de wijn gebotteld en volgde er een tweede gisting in de fles waardoor hij zijn koolzuur kreeg. 

Deze Crémant de Bourgogne heeft een aangenaam aroma dat fijn geurt naar wit fruit en vers brioche brood. Hij is mooi droog en fris van smaak, heeft een zachte mousse en een verfijnde finale. Het is een ideale aperitiefwijn die goed combineert met oesters, gerookte zalm of Eggs Benedict.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 19,20 per fles
Crémant de Bourgogne

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top