Rioja Dulce de Invierno (375ml)
Rioja Dulce de Invierno (375ml)
Rioja Dulce de Invierno (375ml)
Rioja Dulce de Invierno (375ml)
Rioja Dulce de Invierno (375ml) 2020

Vivanco

Rioja Dulce de Invierno (375ml) 2020

€ 24,20

Rioja Dulce de Invierno (375ml) 2020

Producent
Vivanco
Soort wijn
Dessert
Wijnland
Spanje , Rioja
Druivenras
Tempranillo, Graciano, Garnacha, Mazuelo
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 24,20

Middenin de Rioja-Alta, net buiten het dorpje Briones en aan de oever van de Ebro ligt de Finca El Cantillo wijngaard. Dankzij de uitstekende bodemdrainage, de nabijheid van de Ebro rivier die in de herfst en winter voor ochtendnevel zorgt en de koele, droge noordenwind is het een ideale wijngaard om druiven te telen die door de botrytis cinerea worden aangetast. Deze schimmel, die bekend is van Sauternes wijnen, ontstaat in de herfst en tast de overrijpe druiven aan waardoor ze geconcentreerder, smaakvoller en geuriger worden.

Het bijzondere aan de Finca El Cantillo wijngaard is daarnaast dat hij beplant is met de traditionele Rioja druiven. Namelijk Tempranillo, Graciano, Garnacha en het bijna in de vergetelheid geraakte Mazuelo druivenras.

Wijnmaker Rafael Vivanco laat de druiven op deze bijzondere wijngaard lang aan de wijnrank hangen. Pas halverwege januari, dus middenin de winter, worden de door botrytis cinerea aangetaste druiven met de hand geoogst. Hierna worden de druiven zachtjes geperst en op lage temperatuur langzaam vergist. Vervolgens wordt de edelzoete wijn ruim 14 maanden gerijpt in kleine vaten van Frans eikenhout.

Het is een originele en bijzondere dessertwijn met een fraaie koperachtige kleur. Het aangename aroma geurt verfijnd naar rijpe pruimen en een subtiel vleugje rabarbercompote. De delicate smaak is heerlijk zacht zoet en mooi filmend. En heeft een aangenaam zacht bittertje in de lange en frisse afdronk.

Deze originele dessertwijn kan perfect geschonken worden bij klassieke desserts als Cheesecake, Pêche Melba of Crepes Suzettes. Ook is het een mooie wijn om te schenken bij kazen zoals Tête de Moine of Cabrales. En tot slot is het een enigszins gedurfde maar wel bijzondere begeleider van oesters.

Nu al mooi op dronk, met gemak te bewaren tot medio 2026.

€ 24,20 per fles
Rioja Dulce de Invierno (375ml)

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top