Marienburg GG Rothenpfad
Marienburg GG Rothenpfad
Marienburg GG Rothenpfad
Marienburg GG Rothenpfad 2021

Weingut Clemens Busch

Marienburg GG Rothenpfad 2021

€ 38,20

Marienburg GG Rothenpfad 2021

Producent
Weingut Clemens Busch
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Moezel
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 38,20

Aan de oevers van de Moezel, tegenover het stadje Pünderich, ligt een steile helling die Marienburg wordt genoemd. Een van de beste wijngaarden op de Marienburg is de Grosse Lage Rothenpfad. Deze wijngaard heeft een zuidoostelijke ligging, een arme bodem die voornamelijk uit rode leisteen bestaat en is beplant met ruim 70 jaar oude Riesling wijnranken.

Van de hier met de hand geoogste Riesling druiven maakt Clemens Busch deze prachtige witte wijn. Hij is vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze lange gisting is de wijn enkele maanden gerijpt terwijl hij in contact bleef met de uitgegiste gistcellen.

Het is een intens en complex geurende witte wijn. Met een rijk Riesling aroma waarin veel geuren van rijpe appels en peren zitten. De krachtige smaak is mooi weelderig, bevat veel mineralen, is aangenaam droog en eindigt met een lange finale die welhaast eindeloos lang blijft hangen.

Een gastronomische witte wijn. Prachtig om te schenken bij schaal- en schelpdieren als coquilles, langoustines of krab. Of bij witvissen als griet, tarbot of tong.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2030.

€ 38,20 per fles
Marienburg GG Rothenpfad

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top