Weingut Clemens Busch
Weingut Clemens Busch
Weingut Clemens Busch

Duitsland, Moezel

Weingut Clemens Busch

Weingut Clemens Busch

In het hart van de Duitse wijnregio Moezel ligt het pittoreske dorpje Pünderich. Hier is het alom gelauwerde Weingut Clemens Busch gevestigd.

Ruim 16 hectare wijnranken staan op de steile hellingen langs de bochtige Moezel rivier aangeplant. Als gevolg van deze steile hellingen zijn de wijngaarden moeilijk begaanbaar en dient vrijwel alle werk met de hand te gebeuren. Hierdoor kan iedere wijnrank apart verzorgd worden. Een arbeidsintensieve manier van werken die perfect past bij de biologisch dynamische wijnbouw.

Clemens Busch werkt volledig biologsich dynamisch. Clemens is ervan overtuigd dat wat je de aarde geeft, je in veelvoud terugkrijgt. De bijzondere en zeer geconcentreerde smaak van zijn Riesling druiven is hiervan het ontegenzeggelijke bewijs.

Met veel respect voor de natuur worden de verschillende percelen wijngaard bewerkt. Hierin staan ruim 40 jaar oude druivenstokken aangeplant op een ondergrond van leisteen. Zowel grijze, rode als blauwe leistenen zijn er in de verschillende wijngaarden te vinden. Elk van deze verschillende kleuren leisteen heeft zijn eigen typerende kenmerken die duidelijk terugkomen in de verschillende wijnen van Clemens Busch.  

Dat deze terroir kenmerken zo duidelijk naar voren komen is niet geheel toevallig. Clemens Busch probeert namelijk terroir expressieve wijnen te maken. Naast het vele werk in de wijngaard laat hij ook in de wijnkelder de natuur haar werk doen. Met veel geduld en met het volste vertrouwen in de natuur probeert hij zo min mogelijk in te grijpen tijdens het vinificatieproces. Zo maakt hij bijvoorbeeld gebruik van spontane vergisting en krijgen de wijnen alle rust en tijd om zich te vormen en ontwikkelen. 

Kaart Weingut Clemens Busch

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top