Weingut Dr. Wehrheim
Weingut Dr. Wehrheim
Weingut Dr. Wehrheim
Weingut Dr. Wehrheim
Weingut Dr. Wehrheim

Duitsland, Pfalz

Weingut Dr. Wehrheim

Weingut Dr. Wehrheim

Het in de jaren ‘20 opgerichte wijnhuis Dr. Wehrheim ligt in het dorpje Birkweiler. Dit gehucht ligt in de Duitse wijnstreek Pfalz, op zo’n 40 minuten rijden van Karlsruhe. Het wijnhuis draagt de naam van zijn oprichter, dr. Heinz Wehrheim. De doctorstitel Dr. komt van het doctoraat dat Heinz op zijn naam heeft staan nadat de wijnmaker promoveerde in landbouwkunde. Sinds 2013 staat de vierde generatie, achterkleinzoon Franz Wehrheim, aan het roer. Hij runt het familiebedrijf samen met zijn vader Karl-Heinz. 

De wijngaarden van Weingut Dr. Wehrheim liggen verspreid over een gebied van zeventien hectare. Ze zijn voornamelijk beplant met witte druivenrassen als Riesling en Weissburgunder. De Pfalz kent verschillende bodemtypes. Afhankelijk van de locatie van de wijngaard, staan de wijnranken bij Dr. Wehrheim aangeplant op een bodem van rode zandsteen, Muschelkalk, Rotliegend of Keuper. 

In 2007 heeft het familiebedrijf de overgang gemaakt naar biologisch-dynamisch werken. Sinds 2010 zijn alle wijngaarden volledig biologisch gecertificeerd. Franz en Karl-Heinz zijn ervan overtuigd dat er zo min mogelijk moet worden ingegrepen tijdens de druiventeelt en het maken van de wijn. Naast traditie wordt er in de vinificatiekelder gebruik gemaakt van moderne technologie. Met als resultaat pure, zuivere wijnen die bijzonder smaakvol zijn.

Kaart Weingut Dr. Wehrheim

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top