Weingut Karthäuserhof
Weingut Karthäuserhof
Weingut Karthäuserhof
Weingut Karthäuserhof
Weingut Karthäuserhof
Weingut Karthäuserhof

Duitsland, Moezel

Weingut Karthäuserhof

Weingut Karthäuserhof

Middenin de wijnstreek Moezel ligt Trier, de oudste stad van Duitsland. Een stad met een rijke historie die een groot aantal monumenten heeft die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Net buiten Trier ligt Weingut Karthäuserhof. Dit wijngoed is in 1335 opgericht door monniken. Na de ontkerkelijking is het kort in handen geweest van de Franse staat voordat het in 1811 werd gekocht door Valentin Leonadry, een generaal in het Franse leger. Nog steeds is Kärthauserhof in handen van nazaten van Valentin, inmiddels staat de zevende generatie aan het roer van dit oude wijnhuis dat tot de oudste wijnhuizen ter wereld behoort.

De wijngaarden liggen over verschillende percelen verspreid op de steile hellingen langs de Moezel. Op een ondergrond van leisteen staan de wijnranken aangeplant. In de wijngaard en wijnkelder wordt gewerkt met respect voor de natuur. Het wijngoed bezit het “Fair ‘N Green” certificaat voor duurzame wijnbouw.

Wijnmaker Mathieu Kauffmann, die in 2020 werd uitgeroepen tot Winzer des Jahres door Gault&Millau, maakt hier loepzuivere wijnen die gastronomisch breed inzetbaar zijn.

Kaart Weingut Karthäuserhof

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top