Weissburgunder
Weissburgunder
Weissburgunder
Weissburgunder 2023

Weingut Thorle

Weissburgunder 2023

€ 12,95

Weissburgunder 2023

Producent
Weingut Thorle
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Rheinhessen
Druivenras
Weissburgunder
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 12,95

In Italië spreken ze over de Pinot Bianco, in Hongarije hebben ze het over de Fehér Burgundi, terwijl de Duitsers hem liever Weissburgunder noemen. Maar allemaal bedoelen ze hetzelfde druivensoort dat wij vooral onder zijn Franse naam kennen. Inderdaad; we hebben het over Pinot Blanc, een authentiek druivenras waar voornamelijk prettig drinkbare wijnen van gemaakt worden.

Een fraai voorbeeld hiervan is deze plezierige witte wijn van Weingut Thörle. Gemaakt van Weissburgunder druiven waarvan de druivenstokken staan aangeplant op een ondergrond van voornamelijk kalksteen en löss. Na de druivenoogst, die uiteraard met de hand is gedaan, zijn de druiven lichtjes gekneusd en ruim achttien uur ingeweekt voordat ze werden geperst. Hierdoor heeft de wijn meer expressiviteit gekregen.

Na de persing zijn de druiven vergist met de van nature op de druif aanwezige gistcellen. Dit heeft als voordeel dat het gistingsproces volledig natuurlijk verloopt en geeft de wijn zijn typische mineraliteit. Nadat het gistingsproces is voltooid zijn de uitgestorven gistcellen nog ruim vier maanden in de tank met witte wijn blijven liggen om hem zo meer structuur te geven.

Hierdoor heeft deze waanzinnig lekkere Weissburgunder een aangenaam aroma van rijp wit fruit. De frisse smaak is mooi droog, aangenaam zacht en blijft lang en prettig hangen. Een geweldige witte wijn om zo te drinken. Of om te schenken bij een frisse salade, zoetwatervis of asperges.

Nu op dronk, te bewaren tot eind 2025.

€ 12,95 per fles
Weissburgunder

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top