Révélation Chardonnay
Révélation Chardonnay
Révélation Chardonnay
Révélation Chardonnay 2022

Badet-Clément

Révélation Chardonnay 2022

€ 11,95

Révélation Chardonnay 2022

Producent
Badet-Clément
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 11,95

Er gaan verschillende verhalen rond over de oorsprong van de Chardonnay druif. Zo werd de naam Beaunois omstreeks 1583 gebruikt voor onder andere Chardonnay en Aligoté. Deze naam verwijst naar de stad Beaune die in het hart van de Bourgogne, de Côte d’Or, ligt. Aangezien de naam Beaunois voor meerdere druiven werd gebruikt, stamt een betrouwbaardere verwijzing van Chardonnay uit de zeventiende eeuw. De druif is toen vernoemd naar het gelijknamige plaatsje Chardonnay dat vlakbij Uchizy in Maconnaîs ligt. Destijds werd de druif op verschillende manieren gespeld, zoals Chardenet, Chardonnet en Chardenay. Pas sinds de twintigste eeuw wordt het geschreven als Chardonnay. 

De afgelopen decennia is de populariteit van Chardonnay enorm gestegen. Hierdoor staat de druif steeds vaker in andere wijnstreken dan de Bourgogne aangeplant, zoals in de Languedoc bijvoorbeeld. De Chardonnay druiven voor deze verrukkelijke witte wijn worden geoogst in verschillende wijngaarden. Deze wijngaarden liggen verspreid over de Languedoc. Dankzij een goede selectie van de druif, een koele vergisting en rijping in eikenhouten vaten is dit een typische Chardonnay met veel romigheid en frisheid.

Deze geurige witte wijn heeft veel rijp geel fruit en fraaie houttonen in het aroma. De volle, romige smaak is lekker sappig en heeft een fris aanhoudende afdronk. Hierdoor is dit een perfecte wijn om te schenken bij romige pasta's, stevige risotto's, gebakken gamba's of gegrilde zalm. Ook buiten de maaltijd om een heerlijk volle witte wijn om van te genieten.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2025.

€ 11,95 per fles
Révélation Chardonnay

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top