Bodegas Piqueras
Bodegas Piqueras
Bodegas Piqueras

Spanje, Almansa

Bodegas Piqueras

Bodegas Piqueras

Bodegas Piqueras ligt in het herkomstgebied Almansa, tussen Valencia en Murcia. De geschiedenis van het wijnhuis is zeer nauw verweven met de geschiedenis van het herkomstgebied. Dankzij de inspanningen van de familie Bonete, eigenaren van Piqueras, kreeg het gebied in 1966 erkenning als Denominacion de Origen. Het enige kwaliteitswijnhuis hier was toen Bodegas Piqueras; zij startten in 1961 met het bottelen van eigen wijn en stopten met de verkoop van wijn in bulk. Veel andere wijnbouwers leveren tegenwoordig nog steeds in bulk, of brengen hun druiven naar de coöperatie.

Kenmerkend voor de DO Almansa is de hoogte: de wijngaarden liggen er op een plateau dat oploopt van 400 naar 900 meter boven zeeniveau. De bodems zijn er arm, het klimaat continentaal. Dat betekent grote verschillen tussen dag- en nachttemperaturen, wat uitstekend is voor de ontwikkeling van de druiven.

In de 21ste eeuw is Bodegas Piqueras een middelgrote producent met 190 hectare eigen wijngaard en de beschikking over nog eens 500 hectare onder contract. Jaarlijks wordt ongeveer 1,5 miljoen liter wijn geproduceerd. Aan het hoofd staan de broers Juan Pablo en Angel Bonete. Zij hebben zich toegelegd op het maken van kwaliteitswijnen, een van de redenen waarom ze de opbrengsten in de wijngaard laag houden. 

Kaart Bodegas Piqueras

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top