La Casilla
La Casilla
La Casilla
La Casilla 2021

Bodegas y Viñedos Ponce

La Casilla 2021

€ 16,60

La Casilla 2021

Producent
Bodegas y Viñedos Ponce
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Castilla - La Mancha
Druivenras
Bobal
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 16,60

La Casilla wordt gemaakt door Juan Antonio Ponce van het Spaanse druivenras Bobal. De La Casilla wijngaard ligt in de wijnregio Manchuela, in het zuidoosten van La Mancha. Bobal is een oud druivenras dat in deze regio volop staat aangeplant. Het heeft geen last van de extreme droogte en hitte in deze bekende Spaanse wijnregio waar Don Quichot ooit vocht tegen de windmolens.

Op de La Casilla wijngaard staan wijnranken die tussen de dertig en zeventig jaar oud zijn. Deze wijnranken hebben diepe wortels die in een ondergrond van klei en kalksteen staan. In de wijngaard wordt biologisch gewerkt. Na de handmatige oogst worden de druiven vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Hierna is de wijn ruim zeven maanden gerijpt in vaten van Frans eikenhout. Vervolgens is de wijn zonder verdere klaring of filtrering gebotteld.

Het is een intens en complex geurende rode wijn. Met fraaie geuren van rijp en overrijp rood en zwart fruit, kruiden, koffie en cacao. De krachtige smaak heeft veel fruit, finesse en spanning. De lang aanhoudende finale heeft een subtiele kruidigheid en eindigt met een zachte tannine.

Dit is een culinaire Spaanse rode wijn! Een genot om te drinken bij vegetarische tortilla’s, met lamsgehakt gevulde aubergines of bij gegrilde kippenpootjes met rozemarijn.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2027.

€ 16,60 per fles
La Casilla

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top