Campo Alla Sughera
Campo Alla Sughera
Campo Alla Sughera

Italië, Toscane

Campo Alla Sughera

Campo Alla Sughera

In het meest ‘moderne’ hoekje van Toscane, in de DOC Bolgheri, niet ver van de kust van de Middellandse Zee, ligt het in 1998 met investeringen uit het bedrijfsleven opgerichte Campo Alla Sughera. Het bedrijf richt zich op de productie van kwaliteitswijnen met vooral Franse druivenrassen. Op de 20 hectare wijngaard staan Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Vermentino, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Vooral lage opbrengsten, een hoge plantdichtheid, state-of-the-art apparatuur en grote toewijding aan kwaliteit zorgen ervoor dat de wijnen internationaal grote erkenning hebben gekregen.

De DOC Bolgheri werd in 1994 speciaal gecreëerd om een deel van het groeiende aantal kwaliteitswijnen gemaakt met in Toscane niet gebruikelijke druivenrassen een onderdak te bieden. Deze zogenaamde Super Tuscans kwamen tot dat jaar op de markt als Vino da Tavola, tafelwijn. Wijnen in de DOC Bolgheri mogen tot 100% van die Franse druivenrassen als Cabernet Sauvignon en Merlot bevatten. Sangiovese mag tot 50% in een wijn gebruikt worden, Petit Verdot tot 30%. Voor de Superiore gelden dezelfde percentages, alleen daar moeten de opbrengsten per hectare lager zijn; bovendien ondergaan de Superiores een minimale rijping op eiken vaten van één jaar en mogen ze pas op de markt komen twee jaar na de 1 januari die volgt op het jaar van de oogst.

Kaart Campo Alla Sughera

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top