Salento Rosso Serre
Salento Rosso Serre
Salento Rosso Serre
Salento Rosso Serre
Salento Rosso Serre 2021

Cantine Due Palme

Salento Rosso Serre 2021

€ 12,80

Salento Rosso Serre 2021

Producent
Cantine Due Palme
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Apulië
Druivenras
Susumaniello
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 12,80

In het zuidoosten van Italië, in de warme wijnregio Apulië, staan Susumaniello wijnranken aangeplant. Een druivenras dat bijna in vergetelheid was geraakt. Tot op de dag van vandaag is het een tamelijk onbekende variëteit. Volgens één van de legendes is Susumaniello afgeleid van somarello, wat ezel betekent. Dit zou een verwijzing zijn naar de last die dit dier kan dragen, net als dit druivenras.

De voor deze wijn gebruikte Susumaniello druiven zijn geoogst in de wijngaarden van Cantine Due Palme. Meteen na de oogst zijn de druiven gekneusd en vergist. Vervolgens is de wijn nog ruim zes maanden gerijpt in houten vaten.

Het is een verleidelijk geurende rode wijn die in zijn aroma veel geuren van rijp zwart fruit, gedroogde pruimen en een subtiel vleugje krenten en rozijnen heeft zitten. De smaak is mooi geurig en vol, heerlijk zwoel en sappig, en eindigt met een geurige, fluweelzachte afdronk die lang, fris en prettig blijft hangen.

Dit is een plezierige rode wijn om zo te drinken. Daarnaast is het een perfecte begeleider van gemarineerde spare-ribs, hutspot of een stoofpotje met lamsvlees.

Nu op dronk, indien gewenst tot medio 2027 te bewaren.

€ 12,80 per fles
Salento Rosso Serre

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top