Castello Romitorio
Castello Romitorio
Castello Romitorio
Castello Romitorio
Castello Romitorio
Castello Romitorio

Italië, Toscane

Castello Romitorio

Castello Romitorio

In de glooiende Toscaanse heuvels, op een steenworp afstand van Montalcino ligt Castello Romitorio. Een authentiek Toscaans wijnhuis met een indrukwekkende geschiedenis. Door de eeuwen heen heeft het gebouw vele functies gehad, van klooster tot fort, van herenhuis tot schuilplaats voor de lokale herder en zijn kudde. Totdat het uiteindelijk halverwege de jaren tachtig in compleet vervallen staat in handen kwam van Sandro Chia. Deze kunstschilder heeft het wijngoed volledig gerenoveerd en een nieuw hoofdstuk aan de rijke geschiedenis toegevoegd.

Niet alleen is het wijnhuis grondig gerenoveerd door Sandro, ook de wijngaarden heeft hij opnieuw beplant. Deze wijngaarden liggen direct rondom het Castello, ten noordwesten van Montalcino, in het iets koelere gedeelte van de DOCG Brunello di Montalcino. Door deze koelere ligging worden de Sangiovese druiven langzamer en gelijkmatiger rijp. Hierdoor bezitten ze meer elegantie en finesse, en dat is duidelijk te proeven in de schitterende wijnen die Sandro samen met zijn zoon Filippo op Castello Romitorio maakt.

Kaart Castello Romitorio

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top