Stellenbosch Reserve Chenin Blanc
Stellenbosch Reserve Chenin Blanc
Stellenbosch Reserve Chenin Blanc
Stellenbosch Reserve Chenin Blanc
Stellenbosch Reserve Chenin Blanc 2022

De Morgenzon

Stellenbosch Reserve Chenin Blanc 2022

€ 34,20

Stellenbosch Reserve Chenin Blanc 2022

Producent
De Morgenzon
Soort wijn
Wit
Wijnland
Zuid-Afrika , Stellenbosch
Druivenras
Chenin Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 34,20

Van de bescheiden Chenin Blanc druif worden grootse wijnen gemaakt. Zoals deze fraaie Chenin Blanc van De Morgenzon. Deze gerenommeerde Zuid-Afrikaanse producent ligt in de bekende Zuid-Afrikaanse wijnregio Stellenbosch.

De voor deze wijn gebruikte Chenin Blanc druiven, een druivenras dat in Zuid-Afrika ook wel liefkozend "Steen" wordt genoemd, zijn met de hand geoogst van oude wijnranken. Dankzij de hoge leeftijd van deze wijnranken is het rendement laag, maar is de kwaliteit van de geoogste druiventrossen extreem hoog.

Na de oogst zijn de druiven vergist in deels nieuwe en deels gebruikte houten vaten. Hierbij is gebruik gemaakt van de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na de gisting is de wijn nog ruim tien maanden gerijpt in vaten van Frans eikenhout. Tijdens deze rijping is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen. Vervolgens is hij na een lichte filtratie meteen gebotteld.

Het is een indrukwekkende wijn met karakter! Prachtig strogeel van kleur. Intens geurend naar rijp fruit en verfijnd eikenhout. Met een stevige en geurige smaak. Die is mooi in balans, heeft fijne zuren en een complex aanhoudende afdronk. Een heerlijke wijn om te schenken bij gegrilde visgerechten, gevogelte met krachtige sauzen, verfijnd kalfsvlees of bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken.

Nu op dronk, met gemak tot medio 2027 te bewaren.

€ 34,20 per fles
Stellenbosch Reserve Chenin Blanc

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top