De Morgenzon
De Morgenzon
De Morgenzon
De Morgenzon

Zuid-Afrika, Stellenbosch

De Morgenzon

De Morgenzon

Net als veel Zuid-Afrikaanse wijngoederen gaat ook de geschiedenis van De Morgenzon terug naar de tijd van de VOC. Deze boerderij werd in eerste instantie opgericht als landbouwbedrijf. De landbouwgronden zijn dusdanig gunstig gelegen dat ze als eerste in heel Stellenbosch 's ochtends de zon mogen verwelkomen. Vandaar de naam De Morgenzon.

De 55 hectare wijngaard liggen tussen 200 en 400 meter boven het zeeniveau. Dankzij de nabijheid van de oceaan is er een relatief koel klimaat waardoor de druiven voldoende frisheid en fruitaroma's krijgen. In de wijngaarden wordt gewerkt met respect voor de natuur. Veel plagen en ziektes worden met natuurlijke middelen bestreden. Het aanplanten van bloemen en planten tussen de wijngaarden is hier een belangrijk onderdeel van. Deze bloemen en planten lokken enerzijds nuttige insecten en vogels, ook zorgen ze voor een goede drainage van de bodem en houden ze het stikstofgehalte van deze bodem in balans.

In de wijngaarden en in de wijnkelder wordt Barok muziek gespeeld. Volgens de familie Appelbaum, de eigenaren van De Morgenzon, komt dit de kwaliteit van de druiven zeer ten goede. En dat er bij De Morgenzon topkwaliteit druiven geoogst worden, dat proef je. Want wat een prachtige wijnen worden er hier gemaakt!

Kaart De Morgenzon

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top