Een van de bekendste wijngebieden van Zuid-Afrika.

Stellenbosch

Wijn uit Stellenbosch

Land
Zuid-Afrika
Bekende stad
Stellenbosch
Beroemde wijnen
Chenin Blanc, Syrah, Chardonnay

Ten oosten van Kaapstad ligt de universiteitsstad Stellenbosch. Deze stad ligt middenin de gelijknamige wijnregio Stellenbosch. Deze bekende Zuid-Afrikaanse wijnregio werd in 1679 gesticht door de Nederlandse gouverneur Simon van der Stel. Als botanist was hij zeer te spreken over de vruchtbare bodem en prachtige bossen in Stellenbosch.

Na Kaapstad is Stellenbosch de oudste stad binnen de Coastal Region. De universiteit van Stellenbosch biedt als een van de weinige universiteiten van Zuid-Afrika een master in wijnbouwtechniek aan.  

Met ruim 16.000 hectare wijngaard is Stellenbosch het grootste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika. De wijnranken staan aangeplant op een ondergrond die voornamelijk bestaat uit zandsteen of graniet. 

Stellenbosch kent verschillende meso-klimaten. Dit komt door de ligging nabij de Valsbaai. De Simonsberg (1399 meter) in het noorden scheidt Stellenbosch van het eveneens bekende Paarl. Daarnaast zorgt het Hottentot in het zuidoosten voor een scheiding met Walker Bay. Maar over het algemeen is het klimaat heet en droog. Gelukkig zorgt de zuidoostelijke bries afkomstig van de Valsbaai voor een verkoelend effect. Hierdoor worden hier smaakvolle druiven verbouwd waar schitterende wijnen van gemaakt worden!

Stellenbosch (9 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top