Menetou-Salon Rouge
Menetou-Salon Rouge
Menetou-Salon Rouge 2017

Isabelle et Pierre Clément

Menetou-Salon Rouge 2017

16,90

Menetou-Salon Rouge 2017

Producent
Isabelle et Pierre Clément
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Loire
Druivenras
Pinot Noir
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 16,90

In het oostelijk deel van de Loire, grenzend aan Sancerre, ligt de gemeente Menetou-Salon. En net als haar beroemde buurgemeente is dit een ideale plek om verfijnde Sauvignon Blanc wijnen te maken. Maar ook de Pinot Noir druif gedijt uitstekend op de klei- en kalksteenrijke bodems van Menetou-Salon.

Isabelle en Pierre Clément maken een fraaie Pinot Noir op hun Château Chatenoy. De druiven worden met de hand geoogst op een kleine wijngaard waar 30 tot 50 jaar oude wijnranken op staan aangeplant. Na de oogst worden de druiven gekneusd en vergist. Hierna volgt een rijping van ruim twaalf maanden in kleine eikenhouten vaten.

Het is een elegante rode wijn die in zijn delicate aroma niet alleen veel aardse tonen maar vooral veel geuren van kersen en rode bessen heeft zitten. De frisse, geurige smaak is heerlijk fruitig en heeft een aangename tannine in de finale. Dit is een perfecte rode wijn om te schenken bij gevogelte zoals gebraden kip of haan, parelhoen of kwartel.

Nu mooi op dronk, eventueel te bewaren tot medio 2021.

€ 16,90 per fles
Menetou-Salon Rouge

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

In de Randstad bezorgen we uw bestelling met onze eigen bezorgdienst op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst bij u bezorgd.

Top