La Croix Blanche
La Croix Blanche
La Croix Blanche
La Croix Blanche 2022

Moulin de Chauvigné

La Croix Blanche 2022

€ 19,40

La Croix Blanche 2022

Producent
Moulin de Chauvigné
Soort wijn
Dessert
Wijnland
Frankrijk , Loire
Druivenras
Chenin Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 19,40

Middenin de Loire ligt Coteaux du Layon. Deze kleine appellation is vernoemd naar het riviertje Layon, dat in de veel grotere Loire rivier uitmondt. Aan weerszijde van de Layon staan Chenin Blanc wijnranken aangeplant. De hier verbouwde druiven worden zo laat mogelijk geoogst. De druiven bevatten hierdoor veel suikers en sommige zijn zelfs door de ochtendnevel van de Layon aangetast met botrytis. Deze schimmel zorgt voor de zogenaamde pourriture noble, de edele rot van druiven waar bijvoorbeeld de wijnen uit Sauternes om geroemd worden.

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn verbouwd op een kleine wijngaard die La Croix Blanche wordt genoemd. De wijngaard ligt op een zuidelijke helling van de Layon en heeft hierdoor een optimale ligging ten opzichte van de zon. Van de hier met de hand geoogste overrijpe Chenin Blanc druiven maakt Sylvie Plessis deze fantastische witte wijn.

Het is een verleidelijk geurende witte wijn die fraaie geuren van rijpe perzik en abrikoos in de neus heeft. Daarnaast bevat dit verleidelijke aroma een subtiel vleugje amandel en honing.  De smaak is weelderig en rijk. Aangenaam zoet en toch met voldoende frisheid. Hierdoor is het een prachtige witte wijn om te schenken bij vruchtencake, ganzenlever, pikante kazen of romige blauwschimmelkazen.

Nu mooi op dronk, indien gewenst met gemak te bewaren tot medio 2028.

€ 19,40 per fles
La Croix Blanche

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top