Royer Père & Fils
Royer Père & Fils
Royer Père & Fils
Royer Père & Fils

Frankrijk, Champagne

Royer Père & Fils

Royer Père & Fils

De Champagnestreek is verdeeld in verschillende regio’s en met name de gebieden rondom Reims zijn bekend, zoals het stadje Épernay in Vallée de la Marne. Het zuidoosten van het Champagnegebied, rondom Aube, is minder bekend. Deze uithoek ligt zo’n 100 kilometer ten zuiden van Épernay en behoort pas sinds 1927 wettelijk bij het wijnbouwgebied Champagne. Ondanks dat Aube een uithoek is, is het niet onbelangrijk. Het is goed voor bijna één vierde van het totale wijngaardoppervlakte van Champagne. 

Net ten zuiden van Aube, in het dorpje Landreville, ligt het kleine Champagnehuis Royer Père & Fils. In 1960 plantte Georges Royer in dit dorpje, midden in de Côte des Bars, zijn eerste wijngaarden aan. Momenteel staat het wijngoed onder leiding van de derde generatie. 

De vijfentwintig hectare aan wijngaarden van Royer liggen vooral op de zonnige hellingen van het dorpje Landreville in de Ource-vallei. Dit gebied vormt de brug tussen de Champagne van Reims en Épernay en de Bourgogne. Hierdoor vind je hier, in tegenstelling tot de krijtbodems rondom Reims en Épernay, een kalkbodem. De kalksteenhellingen waarop de druiven staan aangeplant, zijn perfect geschikt voor de wijnranken. Royer verbouwd twee edele druivenrassen: Pinot Noir en Chardonnay. 

Wat Royer bijzonder maakt, is dat ze een récoltant-manipulant zijn. In tegenstelling tot de meeste Champagnehuizen die hun druiven elders inkopen, voert Royer het hele proces, van de druiventeelt tot het bottelen van de Champagne, volledig zelf uit.

Kaart Royer Père & Fils

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top