Vino Nobile di Montepulciano Riserva
Vino Nobile di Montepulciano Riserva
Vino Nobile di Montepulciano Riserva
Vino Nobile di Montepulciano Riserva
Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2019

Salcheto

Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2019

€ 35,25

Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2019

Producent
Salcheto
Soort wijn
Rood
Wijnland
Italië , Toscane
Druivenras
Sangiovese
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 35,25

Elegante rode wijn uit Montepulciano. Gemaakt van de lokale kloon van Sangiovese, Prugnolo Gentile, volgens de eeuwenoude Governo Toscano methode. Bij deze klassieke manier van wijnmaken wordt een klein deel van de druiven na de oogst apart gelegd om in te drogen. De overige druiven worden gekneusd, geweekt en vergist. Pas op het eind van de gisting worden de ingedroogde druiven aan de gisttank toegevoegd om de gisting een extra zetje te geven. Hierdoor krijgt de wijn meer structuur en een rondere smaak.

Na de gisting is de wijn 24 maanden gerijpt in kleine en grote houten vaten. Vervolgens is hij gebotteld in de lichtste en meest ecologische wijnfles die momenteel op de markt is, de zogenaamde Bordelese Toscanella.

Deze Nobile di Montepulciano Riserva is een indrukwekkende rode wijn. Hij heeft een intens en complex aroma. Dit geurt aangenaam naar rijp en overrijp fruit en bevat subtiele tonen van eikenhout, koffie en cacao. Hij is mooi vol en rond van smaak. Met fraai fruit, voldoende frisheid en veel verfijning. De aangename afdronk blijft lang en prettig hangen.

Het is een heerlijke rode wijn om bij de maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een fraaie begeleider van gevogelte als fazant of patrijs, gebraden wild zwijn of van een pasta met ragout van vlees of champignons. Bovendien is het een heerlijke wijn om mee na te tafelen. Zeker als er een mooi stuk Pecorino Toscano bij wordt geserveerd.

Deze Salcheto Riserva is nu mooi op dronk en kan met gemak tot medio 2027 bewaard worden.

€ 35,25 per fles
Vino Nobile di Montepulciano Riserva

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top