Salcheto
Salcheto
Salcheto
Salcheto

Italië, Toscane

Salcheto

Salcheto

In het zuiden van het zonnige Toscane ligt het pittoreske stadje Montepulciano. In de heuvels rondom Montepulciano liggen de wijngaarden van Salcheto. Dit ruim dertig jaar geleden opgerichte wijngoed is vernoemd naar het Salcheto beekje. Dit beekje loopt langs de wijngaarden en over het erf van dit trendsettende wijngoed. 

Sinds 1997 is Michele Manelli wijnmaker van Salcheto. Onder zijn bezielende leiding is Salcheto volledig overgestapt naar biologische wijnbouw.

De wijngaarden zijn ruim vijftig hectare groot. Ze liggen op een gemiddelde hoogte van 450 meter en behoren hierdoor tot de hoogstgelegen wijngaarden van de regio. De druivenstokken staan aangeplant op een bodem die voornamelijk uit een mix van zand en klei bestaat. Met name de lokale kloon van Sangiovese, Prugnolo Gentile, doet het hierdoor erg goed. Maar ook de breder aangeplantte Merlot en Canaiolo zorgen voor uitstekende resultaten.

Niet alleen de druiven worden biologisch geteeld, op het hele wijngoed wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Zo wordt er tijdens de wijnbereiding geen sulfiet gebruikt; wordt de biodiversiteit rond het wijnhuis constant verbeterd; wordt water zoveel mogelijk hergebruikt; wordt er uitsluitend groene energie gebruikt en wordt er zelfs volledig CO2-neutraal gewerkt. Hiervoor heeft Salcheto als een van de eerste producenten in 2011 de CO2-voetafdruk van een fles wijn weten vast te leggen. Als gevolg hiervan is er een bijzonder model wijnfles ontwikkeld waarin de wijnen gebotteld worden: de "Bordelese Toscanella". Deze fles lijkt op een traditionele Toscaanse wijnfles, maar is in feite de lichtste en meest ecologische wijnfles die er momenteel op de markt is. 

Kaart Salcheto

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top