Chablis 1er Cru Côte de Léchet
Chablis 1er Cru Côte de Léchet
Chablis 1er Cru Côte de Léchet 2022

Sébastien Dampt

Chablis 1er Cru Côte de Léchet 2022

€ 33,50

Chablis 1er Cru Côte de Léchet 2022

Producent
Sébastien Dampt
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 33,50

De wijngaarden van Côte de Léchet liggen ten zuiden van Milly, het dorpje waar de moderne vinificatie kelder van Sébastien Dampt ligt. Sébastien is de trotse eigenaar van een klein perceel Premier Cru wijngaarden op de Côte de Léchet. Dit perceel is nog geen hectare groot en is beplant met ruim vijftig jaar oude wijnranken. Van de hier met de hand geoogste druiven maakt Sébastien deze schitterende Chablis Premier Cru.

De wijnbouw zit bij Sébastien Dampt in het bloed. De familie Dampt verbouwd al meer dan 150 jaar wijn in Chablis. Zijn vader heeft hem tussen de wijnranken opgevoed, waarna Sébastien besloot te gaan studeren in Beaune en ondere andere in Australië ervaring heeft opgedaan.

De afgelopen jaren zijn er meerdere investeringen gedaan om te innoveren. Een van deze investeringen is bijvoorbeeld de aankoop van een betonnen ei dat wordt gebruikt voor de vinificatie van deze prachtige Premier Cru.

Dit is een intens en complex geurende witte wijn. Met mooi rijp wit fruit als kruisbessen, druiven en appels in de neus. Met daarnaast een aangenaam en subtiel vleugje boter in dit verleidelijke en verfijnde aroma. De delicate, geurige smaak is aangenaam droog, mooi mineralig en heerlijk fris. En eindigt met een knisperende afdronk die lang en prettig blijft hangen. Een verrukkelijke witte wijn! Vooral bij oesters, gebakken tarbot of asperges.

Nu mooi op dronk, indien gewenst tot eind 2026 te bewaren.

€ 33,50 per fles
Chablis 1er Cru Côte de Léchet

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top