Riesling Rotstück
Riesling Rotstück
Riesling Rotstück
Riesling Rotstück
Riesling Rotstück 2022

Weingut Dr. Wehrheim

Riesling Rotstück 2022

€ 15,70

Riesling Rotstück 2022

Producent
Weingut Dr. Wehrheim
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Pfalz
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 15,70

Op weg van Mannheim naar Karlsruhe, in het gehucht Birkweiler, liggen de wijngaarden van Dr. Wehrheim. Dit wijngoed werd in 1920 opgericht door overgrootvader Dr. Heinz Wehrheim. Momenteel staat de vierde generatie, achterkleinzoon Franz Wehrheim, aan het roer. Door de jaren heen heeft Franz het wijngoed verduurzaamd. Zo zijn de voor deze wijn gebruikte Riesling druiven afkomstig uit een wijngaard die Franz biodynamisch bewerkt.

De Riesling wijnranken staan aangeplant op een bodem van Rotliegendes, een bodemtype dat je in de Pfalz nauwelijks tegenkomt. De roodachtige kleuren van de rotsen zijn kenmerkend voor dit bodemtype, waar de naam van deze Riesling, Rotstück, naar verwijst. Het is een ijzerrijke, zanderige bodem die voornamelijk bestaat uit verweerde rode leisteen. Hierdoor is het een arme bodem die de groeiomstandigheden van de druiven bemoeilijkt. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat Franz zeer geconcentreerde druiven oogst. Na de handmatige oogst zijn deze druiven ontsteeld en vergist. Vervolgens is de wijn gerijpt in stalen tanks. 

Deze Riesling Rotstück is een uitbundig geurende witte wijn. In zijn aangename aroma zitten veel geuren van rode appeltjes en een vleugje goût de pétrole. Hij is strakdroog, fruitig en fris van smaak. Met mooi zuren en een plezierige finale. Origineel als aperitief! Ook erg lekker bij asperges, Thaise viskoekjes of een frisse salade met Hollandse garnalen.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2027.

€ 15,70 per fles
Riesling Rotstück

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top