Grüner Veltliner Alte Setzen
Grüner Veltliner Alte Setzen
Grüner Veltliner Alte Setzen 2022

Weingut Huber

Grüner Veltliner Alte Setzen 2022

€ 23,85

Grüner Veltliner Alte Setzen 2022

Producent
Weingut Huber
Soort wijn
Wit
Wijnland
Oostenrijk , Traisental
Druivenras
Gruner Veltliner
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 23,85

De kleine Oostenrijkse wijnregio Traisental staat bekend om haar aromatische, kruidige stijl Grüner Veltliner wijnen. Dat is enerzijds te danken aan het gunstige klimaat. Anderzijds is dit het gevolg van de mineraalrijke kalksteen bodem waarop de wijnranken staan aangeplant. 

Deze Grüner Veltliner Alte Setzen is afkomstig van de beste (Erste Lage) wijngaarden van Weingut Huber. De wijnranken zijn ruim 60 jaar oud en leveren dus een laag rendement. Hier worden druiven geoogst van hoge kwaliteit en met veel concentratie!

Na de oogst zijn de druiven vergist en deels gerijpt in grote vaten van Acacia hout en deels gerijpt in stalen tanks. Tijdens deze vijf maanden durende rijping is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen. Hierdoor heeft deze Grüner Veltliner nog meer smaak en concentratie gekregen.

Het is dan ook een intens en complex geurende witte wijn. Met een aangenaam aroma waar veel tonen van rijp wit fruit en wat bloesem in zitten. De krachtige smaak is mooi vol en droog, heerlijk aromatisch en heeft een fijne mineraliteit. De prettige afdronk blijft welhaast eindeloos lang hangen. 

Het is een prachtige witte wijn om bij de maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een fraaie begeleider van Fruits de Mer (al dan niet gegratineerd), een salade met gerookte kip, in roomboter gebakken coquilles of asperges met Hollandaise saus.

Nu op dronk, met gemak tot eind 2026 te bewaren.

€ 23,85 per fles
Grüner Veltliner Alte Setzen

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top