Saulheimer Silvaner Kalkstein
Saulheimer Silvaner Kalkstein
Saulheimer Silvaner Kalkstein
Saulheimer Silvaner Kalkstein
Saulheimer Silvaner Kalkstein
Saulheimer Silvaner Kalkstein 2020

Weingut Thorle

Saulheimer Silvaner Kalkstein 2020

14,95

Saulheimer Silvaner Kalkstein 2020

Producent
Weingut Thorle
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Rheinhessen
Druivenras
Silvaner
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 14,95

De broers Christoph en Johannes Thörle zijn de trotse eigenaren van Weingut Thörle. Dit prachtige wijngoed ligt in het noorden van de Rheinhessen, in het dorpje Saulheim.

Net buiten Saulheim ligt hun Kalkstein wijngaard. Een oude wijngaard die is beplant met Silvaner wijnranken. De wortels van deze wijnranken voelen zich uitstekend thuis in de kalkrijke bodem van deze bijzondere wijngaard.

De gunstige ligging van de wijngaard, de kalkrijke bodem, het aangename micro-klimaat en de leeftijd van de wijnranken zorgen voor perfect rijpe Silvaner druiven. Hoewel het rendement in de wijngaard met 40 à 45 hectoliter per hectare laag valt te noemen, is de kwaliteit van de met de hand geoogste druiven bijzonder hoog.

Hiervan maken de enthousiaste broers Thörle deze schitterende witte wijn! De druiven zijn vergist met de van nature op de druivenschil aanwezige gistculturen. Deze gisting heeft deels in stalen vaten en deels in traditionele houten vaten plaatsgevonden. Na de gisting is de wijn nog zes maanden in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen om hem zo nog meer concentratie te geven.

Het is een intens en complex geurende witte wijn. Met in zijn verleidelijke aroma fraaie geuren van rijp fruit, bloesem en bloemen. De gastronomische smaak is mooi droog, mondvullend en geurig. Met veel finesse en fruit. En een aangenaam frisse, welhaast eindeloos lange afdronk.

Deze culinaire wijn kan met veel gerechten gecombineerd worden. Maar is sowieso prachtig om te schenken bij huisgemaakte quiche Lorraine, gebakken Sint-Jakobsschelpen, asperges met Hollandaisesaus of gestoomde kabeljauw met een botersaus.

Nu mooi op dronk, te bewaren tot eind 2023.

€ 14,95 per fles
Saulheimer Silvaner Kalkstein

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top