Een van de oudste Portugese wijngebieden.

Dão

Wijn uit Dão

Land
Portugal
Bekende stad
Viseu
Beroemde wijnen
Dão

Ten zuidwesten van Porto ligt Dão. Het is een van de oudste wijngebieden van Portugal en vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt. In tegenstelling tot de Vinhos Verdes regio wordt hier veel rode wijn geproduceerd. 

Tot de jaren tachtig van de vorige eeuw waren alle wijnboeren verplicht om de geteelde druiven in de leveren bij een aantal coöperaties. Deze coöperaties maakten donkere wijnen met veel tannines. Tegenwoordig zijn er veel kleine producenten die verfijndere wijnen maken.

Het gebergte Serra de Estrela in de omgeving van Dão is het hoogste punt van Portugal. Het zorgt voor beschutting tegen regenval, wind en warmte. Die omstandigheden in combinatie met de arme granieten bodem zorgen ervoor dat er in Dão stabiele wijnen geproduceerd kunnen worden. Het klimaat valt om deze reden te omschrijven als mild. 

In Dão zijn het de inheemse druivenrassen Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo) en Jaen (Mencía in Spanje) die de dienst uitmaken. Hiervan worden exceptionele en karaktervolle wijnen gemaakt.

Dão (6 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top