Dão O Oenólogo Encruzado
Dão O Oenólogo Encruzado
Dão O Oenólogo Encruzado 2021

Casa da Passarella

Dão O Oenólogo Encruzado 2021

€ 25,40

Dão O Oenólogo Encruzado 2021

Producent
Casa da Passarella
Soort wijn
Wit
Wijnland
Portugal , Dão
Druivenras
Encruzado
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 25,40

Een van de vele inheemse druivenrassen van Portugal is Encruzado. Dit onbekende druivenras staat vrijwel uitsluitend in Dão aangeplant. Dankzij het continentale klimaat en de arme granietbodem worden hier topkwaliteit Encruzado druiven geoogst.

De voor deze wijn gebruikte Encruzado druiven zijn met de hand geoogst op de wijngaarden van Casa da Passarella. Wijnmaker Paulo Nunes heeft de druiven na de persing eerst vergist in gebruikte eikenhouten vaten van 600 liter. Hierna is de wijn grotendeels gerijpt in traditionele cementen tanks. Ook werd een klein deel gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Tijdens deze rijping is de wijn voortdurend in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen. Net voor de botteling is de wijn gefiltreerd en geassembleerd.

Deze O Oenólogo Encruzado is een bijzondere witte wijn. Hij heeft een intens en complex aroma dat veel geuren van gedroogde bloemen, mineralen en rijp fruit bevat. De krachtige smaak is aangenaam droog, heerlijk geurig en fris; en eindigt met een lang aanhoudende afdronk. Een mooie wijn om te schenken bij pasta met zwaardvis, gamberetti marinati of pizza bianca.

Nu perfect op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2025.

€ 25,40 per fles
Dão O Oenólogo Encruzado

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top