Soave Classico
Soave Classico
Soave Classico
Soave Classico
Soave Classico
Soave Classico
Soave Classico
Soave Classico 2022

Azienda Agricola Gini

Soave Classico 2022

€ 20,20

Soave Classico 2022

Producent
Azienda Agricola Gini
Soort wijn
Wit
Wijnland
Italië , Veneto
Druivenras
Garganega
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 20,20

Het kleine dorpje Monteforte d'Alpone ligt in het noorden van Italië, tussen de steden Verona en Venetië. Rondom Monteforte d'Alpone liggen de wijngaarden van Claudio en Sandro Gini. Deze twee broers maken schitterende wijnen zoals deze loepzuivere Soave Classico.

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn met de hand geoogst op een klein perceel wijngaard. Dit perceel is beplant met ruim 70 jaar oude wijnranken en wordt biologisch bewerkt. Na de oogst zijn de druiven zachtjes geperst en is het druivensap vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting is de wijn nog zes maanden gerijpt in stalen tanks terwijl hij in contact bleef met de uitgegiste gistcellen. Hierna is hij gefilterd en gebotteld.

Deze verfijnde witte wijn heeft een prachtige lichtgele kleur. Het verleidelijke aroma geurt aangenaam naar rijp wit fruit en verse bloemen. De milde smaak is lekker fris, sappig en droog. En heeft een geurige en fruitige afdronk die lang en prettig blijft hangen.

Het is een ideale wijn om te schenken bij smaakvolle pasta's zoals een pasta vongole. Ook is het een perfecte begeleider van schaal- en schelpdieren, asperges of pompoengnocchi met Taleggio. 

Nu mooi op dronk, met gemak tot eind 2025 te bewaren.

€ 20,20 per fles
Soave Classico

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top