La Cour des Dames Pinot Noir
La Cour des Dames Pinot Noir
La Cour des Dames Pinot Noir 2022

Badet-Clément

La Cour des Dames Pinot Noir 2022

€ 9,40

La Cour des Dames Pinot Noir 2022

Producent
Badet-Clément
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Pinot Noir
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 9,40

De naam van het oude druivenras Pinot Noir werd op het einde van de veertiende eeuw voor het eerst gebruikt in Frankrijk. Het is onbekend waar deze druif precies zijn oorsprong vindt, maar er zijn verhalen die beweren dat de druif afkomstig is uit de Nijlvallei in Egypte en uiteindelijk in de veertiende eeuw in Frankrijk terecht is gekomen. Het is een delicate druif die wordt gekenmerkt door zijn zachtheid, fruitigheid en aardse karakter. 

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn afkomstig uit de zonnige wijnregio de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. Het wijnhuis Badet-Clément maakt deze Pinot Noir van druiven die staan aangeplant op verschillende hooggelegen wijngaarden die tussen de steden Narbonne en Limoux liggen.

Hiervan maakt de familie Delaunay deze helderrood gekleurde wijn met veel kersenfruit in het aroma. De frisse smaak is sappig, soepel en heerlijk zacht in de afdronk. Lekker als aperitief, bij charcuterie, gevogelte of stevige visgerechten.

Nu op dronk, te bewaren tot eind 2026.

€ 9,40 per fles
La Cour des Dames Pinot Noir

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top