La Cour des Dames Sauvignon Blanc
La Cour des Dames Sauvignon Blanc
La Cour des Dames Sauvignon Blanc 2019

Badet-Clément

La Cour des Dames Sauvignon Blanc 2019

7,20

La Cour des Dames Sauvignon Blanc 2019

Producent
Badet-Clément
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Sauvignon Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 7,20

Het op twee na meest aangeplante witte druivenras in Frankrijk is Sauvignon Blanc. Ondanks dat de naam Sauvignon Blanc voor het eerst ter sprake kwam in de Bordeaux is de druif hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit de Loire. De druif is tegenwoordig wereldwijd populair en gedijt in veel wijngebieden goed. 

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn afkomstig uit de Languedoc en staan aangeplant rondom de regio Limoux. Dit gebied wordt gekenmerkt door een ondergrond van kalksteen. Nadat de druiven geoogst zijn volgt een korte schilinweking. Vervolgens worden de druiven geperst en vergist in roestvrijstalen tanks. Hierna volgt een rijping van enkele maanden op de uitgegiste gistcellen om de wijn meer smaak en intensiteit te geven.  

Het is een verfrissende witte wijn die subtiel geurt naar citrus fruit. De droge, sappige smaak heeft een fris aanhoudende afdronk. Een heerlijke wijn om te schenken bij lichte salades of simpele visgerechten. Ook erg lekker om mee te borrelen.

Nu op dronk, indien gewenst te bewaren tot eind 2021.

€ 7,20 per fles
La Cour des Dames Sauvignon Blanc

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top