La Cour des Dames Viognier
La Cour des Dames Viognier
La Cour des Dames Viognier 2022

Badet-Clément

La Cour des Dames Viognier 2022

€ 8,95

La Cour des Dames Viognier 2022

Producent
Badet-Clément
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Viognier
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 8,95

Viognier komt oorspronkelijk uit de Côte du Rhône vandaan. Ondanks dat dit druivenras eind 1960 bijna was uitgestorven, is het nu niet meer weg te denken uit de wijnwereld. Er worden steeds meer wijngaarden met Viognier aangeplant buiten de Côte du Rhône door nieuwsgierige wijnmakers van over de hele wereld. 

De afgelopen jaren is de populariteit van dit druivenras ook in de Languedoc flink gegroeid. In deze zonnige en warme omgeving worden aromatische Viognier druiven geoogst. Wijnmaker Laurent Delaunay perst zijn Viognier druiven meteen na de oogst. Vervolgens wordt het druivensap vergist in stalen tanks en wordt de wijn een aantal maanden in deze tanks gerijpt terwijl hij in contact blijft met de uitgegiste gistcellen.

Het is een verleidelijk geurende witte wijn die in zijn uitbundige aroma veel tonen van verse bloemen en rijp geel fruit heeft zitten. De droge, aromatische smaak is lekker vol en sappig. Hij eindigt met een frisse finale die lang en prettig blijft hangen. 

Een mooie witte wijn om te schenken bij klassieke koude voorgerechten zoals een garnalencocktail of Ardennerham met meloen.

Nu op dronk, te bewaren tot medio 2025.

€ 8,95 per fles
La Cour des Dames Viognier

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top