Pino
Pino
Pino
Pino
Pino
Pino
Pino 2021

Bodegas y Viñedos Ponce

Pino 2021

€ 26,60

Pino 2021

Producent
Bodegas y Viñedos Ponce
Soort wijn
Rood
Wijnland
Spanje , Castilla - La Mancha
Druivenras
Bobal
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 26,60

Deze spannende rode wijn is het schoolvoorbeeld van de huidige generatie moderne Spaanse wijnen die momenteel op de markt komen. Hij is gemaakt van het oude druivenras Bobal. De druiven zijn geoogst in een kleine wijngaard die in Manchuela ligt. Dit relatief onbekende Spaanse wijngebied ligt in het zuidoosten van La Mancha, vlakbij Valencia. 

De naam van de wijngaard is tevens de naam van deze fruitige rode wijn: Pino. Pino is een verbastering van het Spaanse woord “pinares” dat letterlijk vertaald dennenbos betekent. Logisch, aangezien op de plek van deze wijngaard in een ver verleden een uitgestrekt dennenbos heeft gelegen.

In de Pino wijngaard staan ruim veertig jaar oude Bobal wijnranken aangeplant op een kalksteenstijke bodem. In de wijngaard mag de natuur haar werk doen. Na de oogst worden de biologisch verbouwde Bobal druiven vergist met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting is de wijn tien maanden gerijpt in gebruikte vaten van Frans eikenhout. Vervolgens is deze natuurwijn zonder verdere klaring of filtratie meteen gebotteld.

Hierdoor heeft deze diep donkerrood, bijna zwart gekleurde wijn een intens en complex aroma. Dit bevat veel geuren van rijp zwart fruit en wat confiture. Hij is lekker stevig en krachtig van smaak. Met veel fruit, spanning en frisheid. De welhaast eindeloos lange afdronk bevat zachte tannines en subtiele kruiden.

Het is een ideale rode wijn om bij een stevige maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een uitstekende begeleider van een gekruide lamsbout uit de oven of van een entrecote van de grill.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2029.

€ 26,60 per fles
Pino

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top