La Grange Daniel Blanc
La Grange Daniel Blanc
La Grange Daniel Blanc
La Grange Daniel Blanc 2023

Domaine Alary

La Grange Daniel Blanc 2023

€ 12,60

La Grange Daniel Blanc 2023

Producent
Domaine Alary
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Côtes du Rhône
Druivenras
Roussanne, Picpoul
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 12,60

Deze heerlijke witte wijn wordt gemaakt door Jean-Etienne Alary bij het familiebedrijf Domaine Alary. Dit wijnhuis ligt in het gehucht Cairanne, een ruime dertig kilometer ten noorden van de stad Orange. 

Jean-Etienne gebruikt voor deze witte wijn Roussanne en Picpoul druiven. Roussanne verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de roodbruine (roux) kleur van de rijpe druiven. Het druivenras vindt zijn oorsprong in de noordelijke Rhône. Hier werd Roussanne voor het eerst genoemd in 1781 in een tekst over de witte wijnen uit de Hermitage streek. De typisch Zuid-Franse druif Picpoul dankt haar naam aan de kippen (poules) die vroeger door de wijngaard heen liepen om de van de tros afgevallen druiven op te pikken (piquent).

De voor deze wijn gebruikte druiven zijn biologisch verbouwd en worden met de hand geoogst in de wijngaarden van Jean-Etienne. Meteen na de oogst zijn de druiven geperst en vergist.

Deze La Grange Daniel Blanc heeft een fruitig en licht kruidig aroma. Hij is lekker vol en sappig van smaak. Met voldoende frisheid, rondheid en met een fijne kruidigheid. De plezierige finale blijft prettig hangen.

Het is een ideale witte wijn om te schenken bij een frisse salade met gegrilde courgettes of een kruidige kip uit de oven.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 12,60 per fles
La Grange Daniel Blanc

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top