Domaine Alary
Domaine Alary
Domaine Alary
Domaine Alary
Domaine Alary

Frankrijk, Côtes du Rhône

Domaine Alary

Domaine Alary

Het familiebedrijf Domaine Alary is al vele generaties gevestigd in het Franse dorpje Cairanne. Dit ligt in de Vaucluse, iets ten noorden van de stad Orange. In 1692 tijdens het bewind van Lodewijk XIV, oftewel de Zonnekoning van Frankrijk, werd Domaine Alary opgericht door André Alary. 

In de jaren 80 van de vorige eeuw nam Denis Alary het over van zijn vader. Begin 2000 begon Denis de transitie naar biologische wijnbouw. Het familiedomein is sinds 2009 biologisch gecertificeerd. Jean-Etienne, de zoon van Denis, sloot zich in 2016 aan bij Domaine Alary. Ondertussen heeft Jean-Etienne het stokje overgenomen van zijn vader. Dit maakt hem de elfde generatie wijnmaker bij dit traditionele familiedomein. 

Domaine Alary is in het bezit van 29 hectare aan wijngaarden. Het overgrote deel hiervan bestaat uit blauwe druivenrassen. De wijnranken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar en staan aangeplant op een ondergrond van kiezelstenen.  

De wijnen van Domaine Alary worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Zo is Jean-Etienne ervan overtuigd dat maximale aandacht voor de druivenstokken en beperkte ingrepen in de kelder de mooiste wijnen geven. Dit begint in de wijngaard die zo natuurlijk mogelijk wordt bewerkt, volgens de regels van biologische landbouw. Ook wordt er uitsluitend met de hand geoogst. Dit zorgt voor optimale sortering van de druiven, zowel in de wijngaard als in de kelder. Bij aankomst in de vinificatiekelder worden de druiven meteen op klassieke wijze en per soort gevinifieerd. Na de vinificatie wordt de wijn geassembleerd. Vervolgens rijpt Jean-Etienne de wijn in betonnen tanks. 

De wijnen van Domaine Alary worden gerekend tot de beste wijnen van Cairanne. Ze zitten barstensvol fruit, hebben veel finesse en karakter!

Kaart Domaine Alary

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top