Domaine Alary
Domaine Alary
Domaine Alary

Frankrijk, Côtes du Rhône

Domaine Alary

Domaine Alary

In de tijd van Lodewijk XIV, in 1692 om precies te zijn, werd Domaine Alary opgericht. Nu, elf generaties verder, is het Jean-Etienne Alary die fraaie wijnen maakt op dit kleine familiedomein. Nog altijd is het gevestigd in het dorpje Cairanne in de Vaucluse.

In totaal bezit Jean-Etienne 29 hectare wijngaard die verdeeld zijn over verschillende percelen die vlakbij zijn boerderij liggen. Het merendeel hiervan, ongeveer 26 hectare is beplant met rode druivenrassen zoals Grenache en Syrah. Een kleine drie hectare is beplant met witte druivenrassen zoals Rousanne en Viognier.

De wijnranken zijn gemiddeld 30 jaar oud en staan aangeplant op een ondergrond van voornamelijk kiezelstenen. In de wijngaard laat Jean-Etienne de natuur haar werk doen. Niet voor niets worden alle wijngaarden biologisch bewerkt. Ook worden de druiven elk jaar handmatig geoogst. 

Na de druivenoogst worden de wijnen klassiek gevinifieerd. Bij binnenkomst in de kelder worden de druiven nogmaals gecontroleerd en dan apart, per perceel en druivensoort vergist. Dat Jean-Etienne een goede wijnmaker is valt terug te lezen in de vele positieve recencies die zijn wijnen in de vakpers behalen. En, beter nog, te proeven in de fantastische wijnen die hij maakt!

Kaart Domaine Alary

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top