Domaine Berthenet
Domaine Berthenet

Frankrijk, Bourgogne

Domaine Berthenet

Domaine Berthenet

Montagny is de oudste en meest zuidelijk gelegen Appellation Controlée van de Côte Chalonaisse. In totaal is Montagny een kleine 440 hectare groot waarvan er 250 de grand-cru status hebben. 

In Montagny-lès-Buxy, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Mâcon, ligt Domaine Berthenet. Dit authentieke familiebedrijf is al vier generaties lang in handen van de familie Berthenet. Deze familie van druiventelers bracht haar druiven vroeger naar de plaatselijke wijnbouwcorporatie. Sinds het begin van deze eeuw zijn ze daarmee gestopt. Tegenwoordig worden alle druiven in de eigen vinificatiekelder gevinifieerd.

De wijngaarden liggen verspreidt over een aantal percelen in Montagny en hebben een kalkrijke bodem. Hierop staan de Chardonnay druiven aangeplant waarvan deze heerlijke Montagny wijnen gemaakt worden. In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. Hoewel niet biologisch gecertificeerd wordt hier wel biologisch gewerkt. 

Na de handmatige oogst worden de druiven gevinifieerd in de moderne wijnkelder. Bij binnenkomst worden ze meteen op lage temperatuur vergist en volgt een korte schilinweking. Na de gisting worden de wijnen gerijpt op rvs tanks en kleine eikenhouten vaten.

De wijnen van Domaine Berthenet zijn een schoolvoorbeeld van goede Montagny wijnen. Verleidelijk geurend, mooi vol en romig van smaak en met voldoende frisheid in de afdronk.

Kaart Domaine Berthenet

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top