Brut d'Orange
Brut d'Orange
Brut d'Orange
Brut d'Orange 2023

Domaine de l'Arjolle

Brut d'Orange 2023

€ 14,70

Brut d'Orange 2023

Producent
Domaine de l'Arjolle
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Sauvignon Blanc, Muscat, Viognier
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 14,70

Oranje Wijn: een type wijn dat de afgelopen jaren de harten van veel wijnliefhebbers heeft (her)veroverd. Maar wat is een “orange-wine” nu eigenlijk? Dat is best makkelijk om uit te leggen: een oranje wijn is witte wijn die gemaakt wordt zoals rode wijn gemaakt wordt. Normaal gesproken worden voor witte wijn de druiven gekneusd en wordt het druivensap verder vergist. Bij een oranje wijn worden de druiventrossen gekneusd en worden de schillen een flinke tijd geweekt in het druivensap. Hierdoor krijgt het druivensap zijn oranjeachtige kleur en wordt de wijn veel krachtiger van smaak. 

Deze Brut d’Orange is een zeer geslaagde oranje wijn. Gemaakt van Sauvignon Blanc, Viognier en Muscat à Petit Grains druiven. En net als bij de andere Brut de Cuve wijnen van l’Arjolle zijn er aan deze wijn geen sulfieten toegevoegd. Een pure orange-wine uit de tank dus!

Naast de kenmerkende oranje achtige kleur heeft deze wijn een intens aroma. Dit bevat veel geuren van vlierbloesem, bloemen, rijpe nectarines en een subtiel vleugje honing. De levendige smaak is lekker verfrissend, bevat veel fruit en milde kruiden. In de lange, spannende finale zitten zachte bitters versmolten. Hierdoor is het een heerlijke wijn om te schenken bij rendang van jackfruit, een salade met gegrilde nectarines en burrata of een fruitige pompoen couscous met sinaasappeldressing.

Nu mooi op dronk, indien gewenst nog enige maanden houdbaar.

€ 14,70 per fles
Brut d'Orange

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top