Côtes de Thongue Zinfandel
Côtes de Thongue Zinfandel
Côtes de Thongue Zinfandel
Côtes de Thongue Zinfandel 2022

Domaine de l'Arjolle

Côtes de Thongue Zinfandel 2022

€ 18,30

Côtes de Thongue Zinfandel 2022

Producent
Domaine de l'Arjolle
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Zinfandel
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 18,30

Toen Louis-Marie Teisserenc, oprichter van Domaine de l’Arjolle, begin jaren tachtig terugkwam van een studiereis uit Californië was hij helemaal verliefd op Amerikaanse Zinfandel wijnen. Het was zijn droom om in Zuid-Frankrijk wijn te maken van dit beroemde druivenras dat oorspronkelijk uit Italië komt waar het Primitivo genoemd wordt.

Hij slaagde erin om Amerikaanse Zinfandel druivenstokken te importeren naar Frankrijk en plantte er een wijngaard mee vol. Deze kleine wijngaard, ongeveer een hectare groot, is tot op heden de enige wijngaard in Frankrijk die beplant is met Amerikaanse Zinfandel wijnranken.

Dankzij het zonnige klimaat in Zuid-Frankrijk worden hier rijpe druiven geoogst. Deze worden meteen na de oogst gekneusd en vergist. Vervolgens is de wijn ruim twaalf maanden gerijpt in houten vaten van zowel Frans als Amerikaans eikenhout.

Hierdoor heeft deze donkerrood gekleurde wijn een schitterend aroma. Dit bevat veel geuren van rijp rood en zwart fruit, confiture en fraai gedoseerd eikenhout. De droge smaak is smeuïg, sappig en vol. Bevat veel fruit, voldoende frisheid en eindigt met een plezierige finale.

Het is een ideale rode wijn om bij de maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een mooie begeleider van gebakken varkenshaas, gegrilde entrecôte of gerookte groenten.

Nu op dronk, met gemak tot eind 2027 te bewaren.

€ 18,30 per fles
Côtes de Thongue Zinfandel

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top