Chinon Les Pensées de Pallus
Chinon Les Pensées de Pallus
Chinon Les Pensées de Pallus
Chinon Les Pensées de Pallus 2018

Domaine de Pallus

Chinon Les Pensées de Pallus 2018

€ 25,95

Chinon Les Pensées de Pallus 2018

Producent
Domaine de Pallus
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Loire
Druivenras
Cabernet Franc
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 25,95

De mooiste wijngaard van Bertrand Sourdais ligt in de heuvels van Cravant les Coteaux, in de beroemde Loire appellation Chinon. De wijngaard heeft een perfecte ligging ten opzichte van de zon, heeft een arme bodem die uit zand en kalk bestaat en is beplant met hele oude Cabernet Franc wijnranken. Het rendement van de wijngaard is beperkt, nog geen 34 hectoliter per hectare, waardoor de druiven bijzonder geconcentreerd zijn.

Na de handmatige oogst vindt de maceratie en vergisting plaats. De maceratie, die ongeveer drie weken duurt, is het proces waarbij de schilletjes, pitten en steeltjes van de druiven in de druivenmost weken om de wijn meer kleur, smaak, concentratie en geur te geven. Vervolgens is de wijn op de droesem gefiltreerd en twaalf maanden gerijpt in oude houten vaten. Daarna is hij nog eens zes maanden verder gerijpt in betonnen tanks.

Deze klassieke Cabernet Franc heeft een intens en complex aroma. Dit aardse aroma bevat fraaie geuren van bessig rood fruit en cassis. De smaak is mooi fruitig en vol, met een vleugje groene paprika en een klein beetje peper in de plezierige finale.

Het is een ideale rode wijn om bij de maaltijd te schenken. Het is bijvoorbeeld een fraaie begeleider van gevogelte als kwartel of duif, zoetwatervis met een rode wijnsaus of gewokte spruitjes met een scheutje sojasaus.

Nu perfect op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 25,95 per fles
Chinon Les Pensées de Pallus

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top