Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite
Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite 2017

Domaine Michel Caillot

Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite 2017

€ 65,80

Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite 2017

Producent
Domaine Michel Caillot
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Bourgogne
Druivenras
Chardonnay
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 65,80

Grofweg tussen Beaune en Santenay ligt het beroemde wijndorp Meursault. Sinds jaar en dag worden hier krachtige witte wijnen geproduceerd van de Chardonnay druif. Zo ook door wijnmaker Michel Caillot.

Michel Caillot maakt van Chardonnay druiven afkomstig van de La Barre Dessus wijngaard deze prachtige Meursault. In de wijngaard en op het domein gaat hij op een zo natuurlijk mogelijke wijze te werk. Het motto is dan ook om tijdens het wijn maken zo min mogelijk in te grijpen. 

De wijn wordt gemaakt van volledige trossen die met de hand zijn geplukt. De Meursault van Michel Caillot is zo bijzonder dankzij de lange malolactische vergisting. Hierbij wordt appelzuur omgezet in melkzuur. Hetgeen de wijn zo vol van smaak maakt. Na dit proces wordt de wijn deels in nieuwe eikenhouten vaten gerijpt en zonder filtratie gebotteld. 

Het is een schitterend goudgeel gekleurde wijn met een intens en complex aroma. Dit bevat veel geuren van rijpe appels en fraaie geuren van eikenhout. Hij is lekker stevig en krachtig van smaak. Met veel rijp fruit, voldoende frisheid, fijne mineralen en fijn gedoseerd eikenhout. De lange finale blijft welhaast eindeloos lang en prettig hangen.

Dit is een gastronomische witte wijn! Hij is bijvoorbeeld zeer geschikt om te schenken bij gegrilde kalfsentrecote, gebakken zeetong of een romige paddenstoelenragout. 

Nu mooi op dronk en te bewaren tot medio 2027.

€ 65,80 per fles
Meursault La Barre Dessus-Clos Marguerite

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top