Alto Adige Chardonnay prachtig bij

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Recept
Vitello Tonnato
Personen
4 personen
Bereidingstijd
2,5 uur

Ingrediënten

1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 takje rozemarijn
1 laurierblaadje
1 bosje peterselie
800 gram kalfsvlees (aan een stuk)
1 glas droge witte wijn
5 eetlepels olijfolie extra vergine
peper en zout

voor de saus:
200 gram tonijn in olie
2 eetlepels kappertjes
3 ansjovisjes
3 gekookte eierdooiers
10 eetlepels olijfolie extra vergine
witte wijnazijn

Bereiding

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui. Voeg na enkele minuten de fijngehakte wortel en bleekselderij toe en bak deze even mee.

Voeg de rozemarijn, het laurierblaadje en de fijngehakte peterselie toe. Doe het met touw gebonden vlees erbij. Draai het kalfsvlees regelmatig om zodat het aan alle kanten mooi bruin wordt. Blus af met witte wijn en schenk er een beetje water bij. Breng op smaak met peper en zout en laat het vlees met de deksel op de pan anderhalfuur sudderen. Draai het vlees regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen. Snijd het in dunne plakjes en leg deze op een grote schaal.

Meng de verbrokkelde tonijn, de helft van de kappertjes, de in stukjes gesneden ansjovis, de eierdooiers, een scheutje witte wijnazijn, de olijfolie en een beetje braadvocht van het kalfsvlees tot een homogene massa. Voeg eventueel wat meer vocht van het vlees toe als de saus te dik is. Schep de tonijnsaus over de plakjes kalfsvlees en garneer met de rest van de kappertjes.

Eet smakelijk!

Alto Adige Chardonnay 2022

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top