H. Lun
H. Lun
H. Lun
H. Lun
H. Lun

Italië, Alto Adige

H. Lun

H. Lun

De Noord-Italiaanse wijnregio Alto Adige, ook wel Südtirol genoemd, ligt tegen de Oostenrijkse grens in de Dolomieten. Deze autonome Italiaanse provincie is tweetalig. Het Italiaans wordt hier slechts door een klein deel van de bevolking gesproken, de overgrote meerderheid spreekt Duits. De belangrijkste stad is Bolzano (Bozen). Een kleine twintig kilometer ten zuiden van deze stad ligt het dorpje Egna (Neumarkt). Hier is al sinds 1840 het wijnbedrijf H. Lun gevestigd, een van de oudste wijnbedrijven uit de regio.

H. Lun is begonnen als familiebedrijf maar is momenteel in handen van de coöperatie Cantina Girlan. Echter, zij beheren uitsluitend de aandelen en laten dit dertig hectare tellende wijngoed volledig zelfstandig opereren.

De druivenstokken staan op steile berghellingen aangeplant. Niet alleen staan ze op een arme bodem, ook zijn ze nog eens moeilijk te bewerken. Veel werk moet hierdoor met de hand gedaan worden. Gelukkig kent het klimaat veel zonne-uren (ruim 1.800 per jaar) en een gemiddelde temperatuur van 18° Celsius. Niet alleen gunstig voor de druivenstok maar ook voor de wijnmaker en zijn team! Deze wijnmaker is trouwens de zeer getalenteerde Gherard Kofler. Hij maakt hier loepzuivere wijnen van hoge kwaliteit.

Kaart H. Lun

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top