Côtes du Rhône le Caillou
Côtes du Rhône le Caillou
Côtes du Rhône le Caillou
Côtes du Rhône le Caillou 2022

Le Clos du Caillou

Côtes du Rhône le Caillou 2022

€ 15,20

Côtes du Rhône le Caillou 2022

Producent
Le Clos du Caillou
Soort wijn
Rood
Wijnland
Frankrijk , Côtes du Rhône
Druivenras
Grenache, Syrah, Mourvèdre, Counoise
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 15,20

Prettige rode wijn uit de Rhône. Hoofdzakelijk gemaakt van Grenache druiven (90%). Aangevuld met wat Syrah, Mourvèdre en Counoise. Al deze druiven zijn met de hand geoogst van ruim zestig jaar oude wijnranken. Deze wijnranken staan op een zanderige ondergrond aangeplant op de wijngaarden van Le Clos du Caillou. Dit biologisch werkende wijnhuis van Sylvie Pouizin-Vacheron ligt in het dorpje Courthézon, in het zuiden van de Rhône. 

Wijnmaker Bruno Gaspard heeft meteen na de oogst de druiven gekneusd en vergist. Hiervoor gebruikte hij de van nature op de druif aanwezige gistcellen. Na de gisting, die ongeveer drie weken duurde, is de wijn nog een maand of twee gerijpt in betonnen kuipen en in grote eikenhouten vaten.

Het resultaat mag er wezen, want wat is dit een vriendelijke en toegankelijke Rhône wijn! Verleidelijk geurend naar rijp rood fruit en milde kruiden. Vol, soepel en rond van smaak. Met veel sap en een fijne kruidigheid. En met een frisse afdronk die plezierig blijft hangen. 

Niet alleen is dit een lekkere wijn om zo te drinken. Ook is het een fraaie begeleider van geroosterde vergeten groenten als pastinaak, aardpeer en ramanas. Of als begeleider van een gebraden haantje, in roomboter gebakken kogelbiefstuk met champignons of lamsvlees met gegrilde groene asperges.

Nu op dronk, indien gewenst tot eind 2026 te bewaren.

€ 15,20 per fles
Côtes du Rhône le Caillou

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top