Le Clos du Caillou
Le Clos du Caillou
Le Clos du Caillou
Le Clos du Caillou
Le Clos du Caillou
Le Clos du Caillou

Frankrijk, Côtes du Rhône

Le Clos du Caillou

Le Clos du Caillou

Le Clos du Caillou ligt in Courthézon. Dit kleine dorpje ligt in het zuiden van de Rhône, tussen de steden Avignon en Orange. Een klein deel van de wijngaarden van Le Clos du Caillou valt onder de appellation Châteauneuf-du-Pape (ongeveer 9 hectare). De rest ligt daar net buiten en valt onder de appellation Côtes du Rhône (ongeveer 45 hectare).

De geschiedenis van dit wijngoed gaat terug tot 1895. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is het in handen van de familie Pouizin. Momenteel is Sylvie Pouizin-Vacheron de eigenaresse. Samen met de getalenteerde wijnmaker Bruno Gaspard en een trouw team van vaste medewerkers werkt zij in de vinificatiekelder en wijngaard.

In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. Er wordt uitsluitend organisch bemest en het gebruik van chemische bemestings- of bestrijdingsmiddelen is uit den boze. Alle wijngaarden zijn sinds begin deze eeuw biologisch gecertificeerd. Op een aantal percelen wordt zelfs biologisch-dynamisch gewerkt.

Zoals gebruikelijk in dit deel van de Rhône staat er een enorme variëteit aan druivenrassen aangeplant. Voornamelijk Grenache met daarnaast klassieke druivenrassen als Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Carignan en Counoise voor de rode wijnen. En Viognier, Roussanne, Clairette en Bourboulenc voor de witte wijnen. 

De druivenstokken staan op een gevarieerde bodem aangeplant. Sommige percelen wijngaard hebben een zandgrond terwijl andere voornamelijk grote kiezels als ondergrond hebben. Door deze enorme diversiteit aan bodemsoorten worden er verschillende stijlen Rhône wijn geproduceerd. Van delicaat en elegant tot stoer en krachtig. Maar stuk voor stuk zijn het authentieke wijnen met karakter!

Kaart Le Clos du Caillou

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top