Prestige Blanc
Prestige Blanc
Prestige Blanc 2022

Puech-Haut

Prestige Blanc 2022

€ 19,40

Prestige Blanc 2022

Producent
Puech-Haut
Soort wijn
Wit
Wijnland
Frankrijk , Languedoc
Druivenras
Roussanne, Marsanne, Grenache Blanc
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 19,40

Een kleine twintig kilometer ten noordoosten van Montpellier, net buiten het dorpje Saint-Drézéry, ligt Puech-Haut, een van de meest gerenommeerde wijnhuizen van de Languedoc.

Rondom het wijnhuis liggen de wijngaarden. Op een ondergrond die bezaaid ligt met kiezelstenen, en die diepere bodemlagen van klei- en kalksteen heeft, staan de wijnranken aangeplant. Van de hier met de hand geoogste Roussanne, Marsanne en Grenache Blanc druiven wordt deze originele witte wijn gemaakt.

De druiven zijn meteen na de oogst geperst. Vervolgens is het druivensap op lage temperatuur vergist in stalen tanks en daarna is de wijn nog ruim acht maanden gerijpt. Tijdens deze rijping is de wijn in contact gebleven met de uitgegiste gistcellen om hem meer structuur en een vollere smaak te geven.

Het is een intens en complex geurende witte wijn. Met een rijk aroma van citrus, mandarijn en gedroogde abrikozen. De krachtige smaak is aangenaam droog, heeft fijne bitters en een lang aanhoudende afdronk. Een heerlijke witte wijn om te schenken bij kalfsvlees met paddenstoelen, rijke visgerechten in romige sauzen of gevogelte als fazant of patrijs.

Nu mooi op dronk, indien gewenst tot eind 2025 te bewaren.

€ 19,40 per fles
Prestige Blanc

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top