Armand Riesling Kabinett
Armand Riesling Kabinett
Armand Riesling Kabinett
Armand Riesling Kabinett 2022

Reichsrat Von Buhl

Armand Riesling Kabinett 2022

€ 13,50

Armand Riesling Kabinett 2022

Producent
Reichsrat Von Buhl
Soort wijn
Wit
Wijnland
Duitsland , Pfalz
Druivenras
Riesling
Wijnbouw
Biologisch
Prijs per fles
€ 13,50

Reichsrat von Buhl is in 1849 opgericht door Franz Peter Buhl. Vanaf het prille begin werden de wijnen van Franz Peter geroemd. Bij de officiële opening van het Suezkanaal in 1869 in Egypte werd Riesling van Von Buhl geschonken. Ook de grote Duitse staatsman Otto van Bismarck was groot fan van Von Buhl. Zijn uitspraak “Dieses Ungeheuer schmeckt mir ungeheuer” (deze Ungeheuer smaakt monsterlijk goed) maakte de wijnen van Von Buhl uit de wijngaarden uit het gehucht Forst wereldberoemd.

Deze wijngaarden kwamen in het bezit van Von Buhl toen Armand Buhl, de zoon van Frans Peter, trouwde met Juliane Schellhorn-Wallbilisch, de dochter van een rijke wijnproducent uit het nabijgelegen gehucht Forst. Door dit huwelijk werden de wijngaarden van Reichsrat Von Buhl fors uitgebreid. De mooiste en beste wijngaarden van Von Buhl liggen sindsdien in Forst. Als eerbetoon aan dit strategische huwelijk is deze klassieke witte wijn vernoemd naar Armand Buhl.

Het is een weelderige Riesling Kabinett met een rijp en rijk aroma. Dit bevat veel geuren van wit fruit, verse bloemen en een vleugje “goût de pétrole”. Heerlijk vol en filmend van smaak, met fijne zuren, een aangenaam zoetje en een heerlijk lange finale.

Een heerlijke Riesling om te schenken bij geroosterde kreeft met beurre blanc, gazpacho van courgette of pittige gerechten uit de Oosterse keuken.

Nu perfect op dronk, indien gewenst te bewaren tot begin 2026.

€ 13,50 per fles
Armand Riesling Kabinett

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top