Verfijnde witte wijnen met karakter

Kremstal

Wijn uit Kremstal

Land
Oostenrijk
Bekende stad
Krems
Beroemde wijnen
Grüner Veltliner, Riesling

Met de auto is het een uur rijden van Wenen naar Kremstal. Dit wijngebied ligt ten noordwesten van de Oostenrijkse hoofdstad. In Kremstal is ruimte voor 2368 hectare aan wijngaarden. Er zijn veel verwijzingen te vinden naar de lange historie van de wijnbouw in dit gebied. Echter zijn het de jonge wijnmakers die de dienst uitmaken. Veel van hen zijn geschoold op de moderne wijnbouwschool in Kremstal. 

Oude wijnboerderijen te over in Kremstal. Maar hetgeen waar Kremstal echt om bekend staat is de Gottweg abdij, hoog op een heuvel en beschermd door Unesco. 

In Kremstal bestaan veel verschillende bodemsoorten. Zo zijn er in het oosten terraswijngaarden te vinden met lössbodems. Ten noorden van de Donau zijn bodems te vinden met schist, graniet of een mengsel van grind, zand en klei wat is afgezet door de rivier. Het verweerde gesteente is ideaal voor mooie Rieslings, de lössbodems zijn perfect voor de wat rondere Grüner Veltliners.

Het rivierdal waarin Kremstal zich praktisch bevindt kent veel spanning op klimaat niveau. De wijngaarden zijn beschermd voor koude winden uit het noorden. Anderzijds stroomt de warme lucht vanuit het westen het dal in, wat zorgt voor wijnen met veel rijpheid en een aromatische neus.

Kremstal (6 items)


Soort wijn


Wijngebied


Prijs


Wijnbouw


Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top