Château Lamartine
Château Lamartine

Frankrijk, Sud-Ouest

Château Lamartine

Château Lamartine

Cahors, gelegen in het hete zuidwesten van Frankrijk, staat vooral bekend om haar stevige, tanninerijke, haast zwart gekleurde wijnen. In het verleden werden wijnen uit deze regio ook wel vin noir (zwarte wijnen) genoemd. Destijds werd een lange schilweking toegepast, waardoor het donkere pigment in de druif zorgde voor bijna zwart gekleurde wijnen. Tegenwoordig wordt er een zachtere, verleidelijkere stijl rode wijn in Cahors gemaakt.

De appellation Cahors (AOP) is eind jaren'60 opgericht door een vijftiental wijnboeren. Eén van de betrokken wijnmakers was Edourad Sérougne. Edouard is de oprichter van Château Lamartine en de overgrootvader van Lise en Benjamin. In 2016 namen zij het stokje over van hun ouders Alain en Brigitte en zijn dus de vierde generatie wijnmakers bij Château Lamartine.

De wijngaarden van Château Lamartine liggen voornamelijk in de Lot-vallei. Deze vallei ligt in het westelijk deel van de AOP Cahors en is vernoemd naar het Lot-riviertje, dat een zijvertakking is van de Garonne. Dankzij de nabijheid van zowel de Atlantische Oceaan als de Middelandse Zee profiteren de wijnranken optimaal van het gematigde zeeklimaat  dat er heerst. 

Op een ondergrond van klei- en kalksteen staan voornamelijk Malbec wijnranken aangeplant. Dit druivenras wordt van oudsher in deze wijnregio Cot genoemd. Daarnaast zijn de wijngaarden beplant met Tannat en Merlot. Van de hier geoogste druiven maken Lise en Benjamin schitterende wijnen die tot de beste van de AOP Cahors worden gerekend. 

 

Kaart Château Lamartine

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top