Château Mourgues du Grès
Château Mourgues du Grès
Château Mourgues du Grès
Château Mourgues du Grès
Château Mourgues du Grès
Château Mourgues du Grès

Frankrijk, Côtes du Rhône

Château Mourgues du Grès

Château Mourgues du Grès

“Sine Sole Nihil” staat er op de 17e eeuwse zonnewijzer die een van de muren en de etiketten van het pittoreske Château Mourgues du Grès siert. Oftewel “niets zonder de zon”. En die zon, die schijnt hier volop, op het plateau van Beaucaire, op een steenworp afstand van de Zuid-Franse stad Nîmes. Hier, in het zuidwesten van de Rhône, schijnt niet alleen de zon volop. Ook de droge Mistral zorgt voor voldoende verkoeling.

Op een zanderige bodem die bezaaid ligt met grote kiezelstenen en rolkeien staan de wijnranken aangeplant. Tussen de wijnranken groeit gras en onkruid weelderig. Perfect voer voor de schapen die er tussendoor grazen en die voor de bemesting van de wijngaarden zorgen.

Hier wordt biologisch gewerkt, al jarenlang. Eigenaren François en Anne Collard onderhouden dit schitterende wijngoed met veel passie, vakmanschap en vooral veel respect voor de natuur.

En niet alleen in de wijngaard, ook in de vinificatie kelder mag de natuur haar werk doen. Zo worden de wijnen bijvoorbeeld nauwelijks gefiltreerd. Ook wordt er bijna geen sulfiet gebruikt, alleen een klein beetje na botteling, om de wijn te stabiliseren.

Pure en karaktervolle wijnen komen er dus van Château Mourgues du Grès. Dit prachtige wijnhuis is een parel in ons assortiment.

Kaart Château Mourgues du Grès

Wijnen van deze producent

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top