Domaine Fernand Engel
Domaine Fernand Engel
Domaine Fernand Engel
Domaine Fernand Engel
Domaine Fernand Engel

Frankrijk, Elzas

Domaine Fernand Engel

Domaine Fernand Engel

Rorschwirr, aan de voet van kasteel Haut-Koenigsbourg, is met zijn pittoreske vakwerkhuisjes een authentiek Elzasser dorpje. Hier ligt de thuisbasis van het 62 hectare grote wijndomein Fernand Engel. Dit familiebedrijf verbouwt de druiven biologisch en deels biodynamisch.

De wijngaarden van Domaine Fernand Engel liggen als een lappendeken verspreid over Rorschwirr en een zevental omliggende dorpen. In totaal bewerkt de familie ruim 160 verschillende percelen waarvan een aantal met Grand Cru-status. Elk perceel heeft zijn eigen bijzondere ligging, bodem en microklimaat, waardoor voor elke wijn een optimale selectie in druiven gemaakt kan worden. 

Vier generaties zijn er momenteel werkzaam op het bedrijf, van grootvader Fernand, de grondlegger, tot de kinderen van kleinzoon Xavier. Vader Bernard beheert de wijngaarden, zoon Xavier is oenoloog en verzorgt ook de export. Samen staan zij voor traditionele Elzas-wijnen van grote kwaliteit én de opvallende zuiverheid die biologische wijnbouw vaak met zich meebrengt. 

Kaart Domaine Fernand Engel

Wijnen van deze producent

Bestellen

U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Elke bestelling vanaf € 75,- wordt in de Randstad met onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Alle andere bestellingen worden binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top