Domaine Fernand Engel
Domaine Fernand Engel
Domaine Fernand Engel

Frankrijk, Elzas

Domaine Fernand Engel

Domaine Fernand Engel

Rorschwihr, aan de voet van kasteel Haut-Koenigsbourg, is met zijn pittoreske vakwerkhuisjes een authentiek Elzasser dorpje. Hier ligt de thuisbasis van het 62 hectare grote wijndomein Fernand Engel. Dit familiebedrijf verbouwd de druiven biologisch en deels biodynamisch.

De wijngaarden van Domaine Fernand Engel liggen als een lappendeken verspreid over Rorschwihr en een zevental omliggende dorpen. In totaal bewerkt de familie ruim 160 verschillende percelen waarvan een aantal met Grand Cru-status. Elk perceel heeft zijn eigen bijzondere ligging, bodem en microklimaat, waardoor voor elke wijn een optimale selectie in druiven gemaakt kan worden. 

Vier generaties zijn er momenteel werkzaam op het bedrijf, van grootvader Fernand, de grondlegger, tot de kinderen van kleindochter Sandrine. Vader Bernard beheert de wijngaarden, schoonzoon Xavier is oenoloog en verzorgt tevens de export. Samen maken zij traditionele Elzas-wijnen van grote kwaliteit met een opvallende zuiverheid dankzij de biologische wijnbouw.

Kaart Domaine Fernand Engel

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top