Grüner Veltliner Federspiel
Grüner Veltliner Federspiel
Grüner Veltliner Federspiel
Grüner Veltliner Federspiel
Grüner Veltliner Federspiel 2023

Josef Fischer

Grüner Veltliner Federspiel 2023

€ 15,50

Grüner Veltliner Federspiel 2023

Producent
Josef Fischer
Soort wijn
Wit
Wijnland
Oostenrijk , Wachau
Druivenras
Gruner Veltliner
Wijnbouw
Traditioneel
Prijs per fles
€ 15,50

Heerlijk frisse en mineralige Grüner Veltliner uit Wachau; Oostenrijks kleinste én beste wijnregio. Gemaakt door Josef Fischer. Hij is inmiddels de vijfde generatie op Weingut Josef Fischer, een klein wijndomein dat in het dorpje Rossatz ligt, ongeveer tachtig kilometer ten westen van Wenen.

De voor deze wijn gebruikte Grüner Veltliner druiven zijn afkomstig van een vijftal percelen wijngaard die aan de oevers van de Donau liggen. De druiven zijn na de handmatige oogst gefermenteerd met de van nature op de druiventros aanwezige gisten. Na deze spontane gisting is de wijn tot de botteling gerijpt in stalen tanks, waarbij hij in contact bleef met de uitgegiste gistcellen. Hierdoor heeft hij meer smaak en structuur gekregen.

Deze Federspiel is dan ook een uitbundig geurende Grüner Veltliner die in zijn aangename aroma veel geuren van rijp wit fruit, bloesem en een subtiel vleugje kruiden heeft zitten. De verfrissende smaak is mooi geurig en droog, bevat veel fruit, is lekker levendig en fris en eindigt met een milde finale die lang en prettig blijft hangen.

Het is een ideale witte wijn om als aperitief te schenken. Bovendien is het een fraaie begeleider van gerechten met asperges, schaal- en schelpdieren, gepocheerde visgerechten of frisse salades.

Nu mooi op dronk, indien gewenst te bewaren tot medio 2026.

€ 15,50 per fles
Grüner Veltliner Federspiel

Bestellen

Het minimale bestelbedrag is € 75,00. U kunt bij ons veilig online bestellen, zowel met als zonder account.

Betalen

U kunt online betalen via:

  • iDeal
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal
  • American Express
  • AfterPay

Bezorgen

Uw bestelling wordt gratis bezorgd. Binnen de Randstad wordt uw bestelling door onze eigen bezorgdienst geleverd op de door u gekozen dag en tijdstip. Buiten de Randstad wordt uw bestelling binnen twee werkdagen via de pakketdienst geleverd.

Top